Games

20 oktober 2018 - WOLVENPLEIN UTRECHT

Festival de Escapade geeft je alle spellen die je je ooit had kunnen wensen op een dag

De line up van het festival is inmiddels bekend. Nieuwsgierig? Bekijk dan hier het Programmaboekje van Festival De Escapade 2018.

De spellen zijn onder te verdelen in drie hoofdcategorieën: fysiek, sociaal of intellectueelAfhankelijk van de duur, capaciteit en exclusiviteit van de activiteit wordt er gewerkt met vrije inloop, vaste starttijden en / of inschrijvingen.

Alle activiteiten met een onbeperkte capaciteit en / of zonder begeleiding worden gratis aangeboden. Denk hierbij onder andere aan de Foute Hitjes Bingo, de treasure hunt en XL spellen. Voor de andere activiteiten wordt een toegangsprijs gerekend variërend tussen 1 en 6 muntjes per persoon.

De muntjes zijn te koop voor €1,25 per stuk (tijdens het festival). Bij je toegangskaartje zitten ook al 2 muntjes inbegrepen (VIPS krijgen er meer). Alle muntjes zijn ook uit te geven aan een drankje of een hapje eten.

Intellectuele spellen: wij dagen je graag uit!

Spellen waarbij strategie, samenwerking en het bereiken van een doel centraal staan. Hier vindt je onder andere de escape spellen en de bordspellen.

Board game boulevard

Bij de Board game Boulevard krijg je de kans om al je favoriete spellen te spelen of juist nieuwe boardgames uit te proberen. Onder professionele begeleiding van het gameorakel van Subcultures krijg je advies. Daarna mag je zelf in een van de cellen met je vrienden de games in een van onze cellen uitproberen. De game masters helpen je met de uitleg en begeleiding. Overtuigd? Dan kan je het spel meteen kopen.

Mobiele escapes

Overal in Nederland zijn heel erg mooie mobiele escape rooms. Wij zoeken voor jullie de leuksten uit, binnenkort maken we bekend welke dit zijn.

Mini escapes

Een  room waarin je wordt opgesloten en waar je vervolgens uit moet escapen. En dat nota bene in een gevangenis! De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van raadsels de kamer binnen een bepaalde tijd verlaten. Op De Escapade hebben we een mooi aanbod aan korte escape rooms staan, zodat je er meerdere kunt spelen. Maar ben jij creatief, scherp en stressbestendig genoeg?

Escape boxen

Binnenkort maken we bekend welke escape box(en) je mag verwachten op ons festival!

Fysieke spellen: Wie houdt er nou niet van een goed actief spel?

Spellen waarbij je mag rondrennen, waarbij behendigheid en doorzettingsvermogen centraal staan. Hier vind je onder andere Apenkooien, The Floor is Lava, de VR experience en XL Stefstuntpiloot.

Apenkooien

Apenkooien. Beeld je tikkertje in, met een gymzaal als speelveld, dat is volgezet met vele nuttige objecten zoals slingertouwen, kasten, bokken en banken. Let op dat je de grond niet aanraakt - door middel van jouw creativiteit zoek je naar handige routes om de tikker te ontwijken. Deze sport is intensief én laagdrempelig tegelijk. Lijkt ons beter dan beunen op zo'n loopband in de sportschool.

Treasure hunt

Een treasure hunt is de volwassen broer van een speurtocht. De essentie is dat iemand een spoor uitzet, en dat aan het eind een beloning wacht. Door de hele gevangenis kan je het spoor volgen en puzzels oplossen om uiteindelijk het geheim van de gevangenis te ontrafelen.

XL Stef Stuntpiloot

Stef stunt(elt), stuitert en duikt maar raak. Dit enorm populaire spel laat je voor even piloot zijn. Met de nodige dosis behendigheid probeer jij jouw kippenmuntjes te beschermen tegen de hopelijk niet zo goed geplaatste kamikaze-duiken van je tegenstanders, en tegelijkertijd probeer je ook de muntjes van de medespelers te laten sneuvelen. Maar hoort dit niet op een studentenfeestje thuis, in plaats van op de Escapade? Nee hoor, wij doen het levensgroot!

VR Experience

Is this the real life? Is this just fantasy? - de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van Virtual Reality van geeky gadget tot hoogwaardige ervaringen uitgegroeid. Altijd al King Kong-style aan een wolkenkrabber willen hangen? Dat kan - veilig op de grond.

Sociale spellen: Het moet natuurlijk ook vooral gezellig zijn!

Deze sociale spellen zorgen ervoor dat je kan bijkletsen en elkaar beter leert kennen. Wij hosten onder andere een pubquiz, een foutje hitjes bingo en zorgen voor verraad en (geschaad) vertrouwen bij een potje Weerwolven van Wakkerdam.

Pubquiz

Bij een pubquiz beantwoorden de deelnemers in teamverband vragen die door een quizmaster gesteld worden. De quiz bestaat uit verschillende rondes, met onder andere een geluids- en plaatjesronde. Wil je je voorbereiden? De locatie en het festival zullen als thema door de quiz verweven zijn. Vanzelfsprekend is er voor het beste team een mooie prijs te winnen!

Foute hitjes Bingo

Bingo is toch zo'n spel gespeeld door kinderen op de camping, of je oma in het bejaardentehuis? Klopt. Echter werken we in deze variant niet met ballen maar foute hitjes. Bereid je voor op een trip down memory lane waar je door jeugdsentiment ook best een traantje mag wegpinken. Pas wel op dat de inkt op je scorevel niet uitloopt, dan maak je geen kans meer op de felbegeerde prijs!

Vossenjacht

Vossenjacht is een spel gebaseerd op theater. Doel van het spel is om op een bepaald terrein "vossen" te vinden, en van die vossen een stempel of ander teken te bemachtigen. De vossen zijn vaak ludiek verkleed en passen binnen een thema. In gevangenis kom je soms rare figuren tegen...

Weerwolven van Wakkerdam

Deze klassieker kent iedereen maar heeft zo zijn problemen: je wilt te graag spelen! Als je al genoeg mensen bij elkaar weet te krijgen, moet er ook nog eens iemand spelleider zijn. Onze toegewijde spelleiders hebben jaren ervaring en verzorgen elk spel van een unieke twist. Laat je innerlijke Fenrir Grayback naar buiten brengen - of vooruit, Remus Lupin.