Locatie

20 oktober 2018 - WOLVENPLEIN UTRECHT

Gevangenis Wolvenplein

Ontsnappingen weten het grote publiek al sinds lange tijd te boeien. Van het beruchte Alcatraz tot het beroemde verhaal van John Dillinger (die overigens maar twee keer is ontsnapt; de Deen Brian Bo Larsen wist 22 keer te ontsnappen), van het computerspel Crimson Room tot sinds vorig decennium ook echte Escape Rooms.

Voor de eerste editie van Festival de Escapade, dat deels draait om Escape Rooms, hebben wij een bijzondere locatie gevonden: De Vrije Wolf gevangenis, op het Wolvenplein te Utrecht. Sinds de opening in 1856 tot de zomer van 2014 was de gevangenis in gebruik voor zijn originele doel. Inmiddels is er plaats voor werken, wonen, horeca, en evenementen.

Open Google Maps Widget settings to configure the Google Maps API key. The map can't work without it. This is a Google's rule that all sites must follow.

Hoe kom ik bij festival De Escapade in Utrecht?

De gevangenis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde halte is de Wittevrouwenbrug, waar meerdere buslijnen stoppen. Vanaf Utrecht Centraal Station Jaarbeurszijde rijden bijvoorbeeld de buslijnen 7, 51 en 77. Bezoek 9292 om de reis te plannen!

Helaas is parkeren op het terrein van de gevangenis niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn De Grifthoek (Wittevrouwensingel 96) en De Kruisstraat (Kruisstraat 2)